zondag 16 oktober 2011

thema fruit

Deze week kwamen we alles te weten over de verschillende soorten fruit. We leerden voornamelijk over het fruit dat voor onze peuters herkenbaar was.
Elke dag had Jules een ander soort van fruit bij en hij wist nooit wat het was. Hij liet alle peuters dan eens raden wat het zou kunnen zijn. Nadien kregen de peuters er allemaal een stukje van om te proeven.
We maakten ook verschillende leuke werkjes. We leerden het verschil tussen een peer en een appel, want vele peuters verwisselden die twee met elkaar.
We keken ook eens wat er in de verschillende soorten fruit zat.
Nadien maakten we uit de plasticine het fruit na. Enkele peuters konden daar lang mee bezig zijn.
We hebben ook allemaal fruitbomen gemaakt. Dit vonden we superleuk, want dan konden we veel schilderen met de schildersrolletjes.
Nadat we al het fruit dan geproefd hadden en ook verschillende keren al geschilderd hadden, wilden we het eens namaken in klei. Eerst hebben we wat met de klei geëxperimenteerd en daarna hebben we appels, peren, bananen en sinaasappels gemaakt. Die hebben we dan mee naar huis genomen.
Op vrijdag hadden verschillende peuters een appel meegebracht. Hiermee gingen we iets lekkers maken. Jules had alle appels verstopt tijdens de speeltijd, dus we konden ze eerst allemaal nog gaan zoeken. Nadien hebben we ze samen in kleine stukjes gesneden en ze in een pot op het vuur gezet.
Na een tijdje begon het heerlijk te ruiken in onze klas. Jules mocht als eerste proeven van de appelmoes. Hij vond het héél lekker. We zijn dan allemaal samen rond de tafel gaan zitten om onze appelmoes op te smullen.


Geen opmerkingen: